Design a site like this with WordPress.com
Get started

Buget de vacanță DIY: 4 zile în Valencia

Zbor catre Valencia

Am zburat în Valencia cu Wizzair. Inițial, nu voiam decât un city break, însă, tot căutând, am realizat că orice variantă găseam, zborul de întoarcere era exagerat de scump. Așa că ne-am gândit că poate ar fi bine să ajustăm puțin călătoria în așa fel încât să vedem ceva mai multe locuri, dar să plătim mai puțin pentru biletele de avion, chiar dacă asta însemna, implicit, să stăm un pic mai mult în zonă.

Tot jonglând cu diferite combinații, am ajuns să plătim pentru biletul către Valencia 25 de euro de persoană, folosindu-ne, însă, de Wizz Discount.

Cazare in Valencia

În ce privește cazarea, fiind o lună destul de scumpă (luna mai) când vine vorba de hoteluri, a trebuit să restrângem destul de mult aria de căutare. În final, am apelat la Airbnb și am găsit un apartament în apropierea stației de metrou Jesus. Zona a fost perfectă, și asta pentru că ne-a oferit acces rapid atât la centru, unde puteam ajunge în aproximativ 15-20 de minute de mers pe jos, dar și la gară, de unde urma să plecăm spre Alicante.

Ca bonus, am avut și câteva cafenele cu iz local prin preajmă, dar și un supermarket.

Pentru cele patru nopți am plătit 192 euro și am avut apartamentul în întregime pentru noi, cu wi-fi decent, dar și cu niște locatari destul de guralivi în clădire, ceea ce l-a făcut, într-adevăr, destul de gălăgios. Din acest motiv, nu l-am recomanda cu toată încrederea, cu toate că prețul este atractiv. Ca să continuăm calculul pentru o persoană, cele patru nopți de cazare în Valencia au costat 92 euro.

Transport in Valencia

Transferul de la aeroport în centru l-am făcut cu metroul, biletul fiind 4.40 euro/persoană. A mai fost o zi, ulterior, când am mai cumpărat câte un bilet de metrou dus-întors pentru a ajunge la plajă, ceea ce ne-a mai costat 3.90 euro/persoană.

Pe lângă metrou, am folosit și autobuzul în ziua în care am vizitat micul Port Saplaya, la întoarcerea în Valencia, plătind 1.20 euro fiecare. În tot restul scurtei noastre escapade, cam ca peste tot unde călătorim, de altfel, am mers foarte mult pe jos.

Unde mai pui că în Valencia chiar ai ce vedea pe străzi, iar dacă simți nevoia să-ți tragi sufletul, la tot pasul se găsesc mici terase unde să poți lua o binemeritată pauză. Aici găsești tot ce trebuie să știi despre transportul în Valencia.

Așadar, transportul intern ne-a costat în total 9.5 euro/persoană.

Ce mancam in Valencia ?

După cum ne și așteptam, pe mâncare s-au dus cei mai mulți bani. Poate că am și exagerat cu popasurile la cafenele, dar, ca să fim sinceri, nici n-am fi găsit altă cale prin care să gustăm cu adevărat viața relaxată din această parte a Spaniei.

Am fost de vreo două ori și la restaurant, în căutarea unei paella valenciana perfecte sau a unor fructe de mare delicioase.

Aici, pentru o masă, am ajuns să dăm dintr-un foc între 27-35 de euro. În rest, am comandat cafea (aceasta variază între 1 și 2.20 euro), montaditos, sangria, înghețată sau churros cu ciocolată. Micul-dejun l-am aprovizionat de la supermarket.

Luate separat, nu costă mult, ce-i drept, dar după patru zile pline, bugetul s-a subțiat considerabil, cu 114 euro de persoană.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: